• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Občinski svet Občine Lendava je na svoji 13. seji, 22. februarja 2017, ob prvi obravnavi predloga Statuta Občine Lendava sprejel predlog župana, da se predlog statuta da v javno obravnavo preko spletne strani občine v trajanju 30 dni. Javna obravnava predloga statuta se je zaključila 29.

Svetovalec Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji Konstantin Yanovich, predsednik Zveze borcev NOB Lendava Jože Vidič in župan mag. Anton Balažek so včeraj v spremstvu častne straže Slovenske vojske položili cvetje na zgornjem lendavskem pokopališču pri spomeniku padlim ruskim vojakom.

Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi je za gradnjo razglednega stolpa Vinarium Lendava, s katerim smo razširili turistično ponudbo, odstopila parcelo in pristala na rušenje vaškega doma, ki so ga zgradili krajani.

Objavljen je JAVNI POZIV za subvencioniranje dela stroškov nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območjih občine Lendava, kjer ni predvidena izgradnja kanalizacijskega omrežja in so investitorji fizične, pravne osebe ali samostojni podjetniki.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki je bila razglašene 1. aprila 2017, tudi za območje občine Lendava.

Lendava je bogatejša za nov spletni turistični portal, ki na enem mestu združuje vsebine in vse ključne informacije, ki so pomembne tako za domačine, kakor tudi za turiste in obiskovalce našega mesta.

Strokovne službe Občine Lendava so takoj po potrditvi občinskega proračuna pristopile k objavi javnega razpisa za izbor izvajalcev in sofinanciranje letnega športnega programa v letu 2017. Skupni znesek za sofinanciranje športnih programov in delovanje društev znaša 180.000,00 evrov.

Velika noč je praznik veselja, upanja in življenja.

Naj vas velikonočno praznovanje napolni z novim upanjem, radostjo in harmonijo.

Župan mag. Anton Balažek s sodelavci in Občinski svet Občine Lendava

Ob Dnevu hrvaške kulture, letos že desetič po vrsti, se je v Lendavi predstavila Koprivničko-križevačka županija s Hrvaške.

Krajevna skupnost Petišovci je s pomočjo donacij in Občine Lendava odprla novo otroško igrišče v Petišovcih.