• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

25. junija obeležujemo spomin na dan, ko je Slovenija postala tudi formalno neodvisna.

Občina Lendava je na spletni strani objavila dva javna razpisa.

Arbitražno sodišče je 29. junija 2017 v Haagu razglasilo končno razsodbo v arbitraži med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško in s tem določilo morsko in kopensko mejo med državama. Naselje Mirišče je tako ostalo na slovenski strani meje.

Tako v občini Lendava kot tudi v širši okolici se zadnje tedne pojavlja vse več  nadležnih komarjev. Iz Nacionalnega laboratorija za zdravje je vodja enote za dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo Murska Sobota, mag.

Slavnostne prireditve ob odprtju prenovljenih prostorov Upravne enote Lendava se je danes udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved.

Ob dnevu državnosti vas vabimo na svečanost, ki bo v petek, 21. junija 2019, ob 20.30 na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Včeraj se je v Mestni hiši sestala delovna skupina za izvedbo projekta in pridobitev listine Občina po meri invalidov z vsemi odgovornimi predstavniki javnosti, ki se srečujejo s problematiko invalidov in invalidskimi organizacijami.

V ponedeljek se je na povabilo dr. Alexandra Majcana, okrajnega glavarja jugovzhodne Štajerske, v Bad Radkersburgu odvila 16. bilateralna konferenca obmejnih županov. Vabilu na konferenco se je odzvala tudi Občina Lendava, ki je prisotnim predstavila kandidaturo Lendave za EPK 2025.

Od danes v Lendavi začenja veljati počitniški odpiralni čas za prijetno počutje, druženje in zabavo. V okviru letošnjega poletnega programa v Lendavi pripravljamo bogato dogajanje, namenjeno najširši javnosti.

 Na sprejemu v Mestni hiši so se včeraj zbrali najbolj uspešni osnovnošolci občine Lendava, ki zaključujejo devetletko in odlični učenci, ki zaključujejo nižjo stopnjo izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava.