• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Ta konec tedna bo poletno dogajanje v znamenju Hotiških ribiških dnevov, koncerta mladih glasbenih skupin in kolesarskega maratona teh držav.

Na včerajšnji 7. redni seji Občinskega sveta Občine Lendava so svetniki potrdili spremembe in dopolnitve poslovnika občinskega sveta in tako so podane vse pravne podlage za snemanje sej občinskega sveta v prihodnje.

V Mestni hiši so danes študentje in dijaki podpisali pogodbe o počitniškem delu v letu 2019, s katerim želi Občina Lendava spodbujati mlade, da se bolj povežejo z lokalnim okoljem in jim omogočiti, da študentsko oz. dijaško delo opravijo v domači lokalni skupnosti.

V četrtek se pričenjajo tradicionalni 24. Hotiški ribiški dnevi, ki prinašajo pester zabavno-glasbeni program ob spremljavi bogate kulinarične ponudbe.

Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala slovesna podelitev spričeval zaključnega izpita, poklicne mature in splošne mature dijakom zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava.

Prihajajoč vikend bo predvsem glasbeno obarvan. V petek bo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava nastopila Nika Zorjan z gostoma BQL, v soboto pa bomo lahko na terasi Centra Bánffy prisluhnili skupini Hot Club of Lendava.

Petek

Javno podjetje Eko park Lendava d.o.o. je v skladu z navodili Inštituta za varovanje zdravja in zahtevami Pravilnika o pitni vodi (Uradni list RS, št.. 19/04) izdalo priporočilo glede izpiranja vodovodnega omrežja v času visokih poletnih temperatur. 

 

V starem mestnem jedru Lendave, med zgodovinskimi kulisami meščanskih hiš in ob vznožju slikovitih lendavskih vinogradov se že več kot desetletje odvija največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji. Del tega ste lahko tudi vi, zato lepo vabljeni k prijavi kuharskih ekip!

V petek, 28. junija 2019, so župan Občine Lendava Janez Magyar, pomočnik ravnateljice DSŠ Lendava Tibor Tomšič in učitelj strokovno teoretičnih predmetov na DSŠ Teodor Varga obiskali Srednjo strokovno gimnazijo Csány László in ZalaZONE tesztpálya v Zalaegerszegu.

V poletnih mesecih je pojavnost neviht in možnost udarov strel v naše domove pogostejša. To ima lahko neposreden vpliv tudi na uporabnike komunikacijskih storitev, saj komunikacijske opreme v primeru poškodbe zaradi nenadnega udara strele ne morejo več uporabljati.