• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Župan mag. Anton Balažek se je na povabilo Slovenske turistične organizacije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo minuli petek udeležil prvega srečanja sveta županov vodilnih destinacij slovenskega turizma v Ljubljani.

Minulo soboto je župan mag. Anton Balažek ob razglasitvi Svetovnega dne čebel, sprejel čebelarje Čebelarskega društva Lendava in Kapca. Sprejema sta se udeležila podžupana Občine Lendava in predstavnica Dvojezične osnovne šole 1 Lendava.

Božič naj vam prinese mir in toplino, novo leto pa veliko sreče, zdravja, uspehov in medsebojnega razumevanja.

Župan mag. Anton Balažek s sodelavci in Občinski svet Občine Lendava

Občinski svet je na 18. seji dne 22.12.2018 opravil splošno razpravo (prvo obravnavo) predloga proračuna Občine Lendava za leto 2018 in sprejel sklep, da je proračun primeren za nadaljnjo obravnavo po postopku, ki ga določa Poslovnik občinskega sveta Občine Lendava.

Pomembna aktivnost občine pri zagotavljanju varnosti občanov so tudi vaje, na katerih sodelujejo občani. Ena takšnih vaj je bila izvedena v soboto, 9. decembra 2017, pri stanovanjskem bloku v Tomšičevi ulici 2.

Smreke v mestu so tradicionalno kot vsako leto okrasili otroci iz Vrtca Lendava in šolarji Dvojezične osnovne šole I Lendava ter Dvojezične osnovne šole II Lendava, ki so sami izdelali tudi praznične okraske.

Na obisku v Lendavi se je danes mudil mag. Vojmir Urlep, bivši predsednik uprave družbe Lek.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Gábor Végh sta se včeraj srečala v Lendavi.

Minulo soboto se je v Hotelu Lipa odvil že tradicionalni 12. Hrvaški bal v organizaciji Hrvaškega kulturnega društva Pomurje.

V soboto, 25. novembra 2017 je na trgu pred cerkvijo sv. Katarine potekal tradicionalni Katarinin sejem, ki je postregel z rokodelskimi ter ostalimi izdelki, ki so jih na stojnicah prodajali obrtniki iz celotnega Prekmurja ter krajev s sosednje Madžarske.