• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktorica občinske uprave Aleksandra Kreslin sta se danes v Mestni hiši sestala z direktorico Finančnega urada Murska Sobota mag. Viktorijo Hudernik in Barbaro Zelko iz sektorja za davke.

V Moravskih Toplicah  danes in jutri poteka uvodno srečanje projektnih partnerjev projekta Store4HUC, ki se izvaja v okviru programa Interreg Central Europa in v katerem sodeluje tudi Občina Lendava.

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti je bil danes osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga v Sloveniji letos obeležujemo že štiriindvajsetič; na zemljevid Parade učenja se je letos umestila tudi Lendava.

Čebelarsko društvo Lendava je v sodelovanju z Dvojezično šolo II Lendava na razglednem stolpu Vinarium pripravilo krajšo otvoritev razstave panjskih končnic z naslovom pridni kot čebele.

Na pobudo Medobčinskega društva invalidov Lendava in v sodelovanju z Občino Lendava je včeraj v prostorih Mestne hiše potekal sestanek z invalidskimi organizacijami, na katerem so soglasno podprli projekt Občina po meri invalidov.

Po uspešnem prvem sejmu, ki si ga je prejšnji mesec ogledal župan Občine Lendave Janez Magyar, so to soboto na 2. Regionalnem placu v prostorih MESAP-a v hrvaškem Nedelišću sodelovali tudi ponudniki iz občine Lendava.

Preteklo soboto je Moto klub Lindau Lendava organiziral že tradicionalni blagoslov motorjev s katerim domači klub simbolno odpira motoristično sezono ter se tako pridružuje preventivnim akcijam po vsej Sloveniji, s katerimi opozarjajo na svojo aktivno udeležbo v prometu.

Glasbena šola Lendava je minuli petek v Gledališki in koncertni dvorani Lendava organizirala že 16. promenadni koncert orkestrov pomurskih javnih glasbenih šol.

Občina Lendava je objavila Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem v letu 2019. Upravičencem bo v najem v letu 2019 oddanih predvidoma 11 neprofitnih stanovanj.

Župan Občine Lendava Janez Magyar in župan mesta Mursko Središće Dražen Srpak sta danes podpisala sporazum o sodelovanju, s katerim želita obe lokalni skupnosti utrditi medsebojno povezanost in vzpodbuditi izmenjavo ter sodelovanje za skupen razvoj obeh mest.