• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Včeraj smo v Lendavi na Glavni ulici v pločnike pred nekdanjimi domovanji treh judovskih družin umestili kamne spotikavce, tlakovce spomina in jih tako na simboličen način vrnili na ulice našega mesta.

Lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je 8. 8. 2019 objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 za sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

GREMO PEŠ! je slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti, tradicionalne evropske pobude, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto med 16. in 22.

V torek, 17. septembra 2019, bomo v Lendavi na Glavni ulici v pločnike pred nekdanjimi domovanji treh judovskih družin umestili tlakovce spomina in jih tako na simboličen način vrnili na ulice našega mesta.

Slovesni uvod v polaganje tlakovcev spomina bo ob 13. uri pred Mestno hišo.

Občina Lendava bo začela z izvajanjem gradbenih del na projektu Sanacija dveh plazišč ob lokalni cesti LC 206041 v Lendavskih goricah.

Mestno hišo so v petek obiskali mladi iz šestih evropskih držav, ki spoznavajo raznolikost manjšin,  Lendava pa je minuli petek in soboto gostila tudi mlade v sklopu projekta petih držav, namenjen promociji lokalne kulturne dediščine.
 

 

Sklepno dejanje letošnjega Festivala Vinarium je jubilejna že 40. Lendavska trgatev. Tradicionalna etnološka prireditev je v Lendavo pritegnila številne obiskovalce, ki so si lahko ogledali povorko v starem mestnem jedru, na kateri se je predstavilo 57 skupin.

V prostorih Galerije – Muzeja Lendava so od petka, 6. septembra 2019, pod okriljem cikla Velikanov svetovne likovne umetnosti na lendavskem gradu na ogled stvaritve Christa in Jeanne-Claude. 

Učenci in dijaki se po poletnih počitnicah vračajo v šole, malčki pa so prestopili prag vrtca. Čas počitniških dni je zamenjal začetek novega vrtčevskega in šolskega leta, ki vsem vedoželjnim in radovednim očem prinaša predvsem nova znanja, prijateljstva in tako potrebne izkušnje.

V zadnjem tednu Festivala Vinarium se bodo v Lendavi zvrstile prireditve in dogodki, ki bodo popestrili prvi septembrski teden. Po sobotnem Bogračfestu se nadaljuje festivalsko dogajanje, ko bo do petka, 6.