• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V Genterovcih se bosta 1. in 2. julija odvila dogodka, ki sta del 25. bienala oblikovanja (BIO 25) in bosta potekala na prizorišču nekdanje trgovine in njeni okolici.

Občina Lendava naznanja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta za rastlinjake v Lendavi.

V Mestni hiši je potekala predstavitev zaključkov štiridnevnih arhitekturnih delavnic, na katerih je sodelovalo okoli 30 študentov in profesorjev fakultete za arhitekturo v Ljubljani in zagrebške fakultete.

Ob dnevu državnosti se je v petek v Gledališki in koncertni dvorani Lendava odvila slovesnost z nagovori in kulturnim programom.

O tem, kakšno je trenutno stanje, in kako daleč smo prišli z obvladovanjem ambrozije so spregovorili na strokovnem posvetu ob svetovnem dnevu ambrozije, ki je potekal v petek v Mestni hiši Občine Lendava.

Občina je v petek na razgovor znova povabila odgovorno osebo bioplinarne, predstavnike civilne iniciative in tudi predstavnike Policijske postaje Lendava.

Na obisku v Lendavi sta se generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje mag. Darko But in vodja izpostave M. Sobota Martin Smodiš z županom Občine Lendava mag. Antonom Balažkm in sodelavci pogovarjala o aktualnih razmerah na področju požarne varnost.

Na občinski spletni strani je v rubriki Razpisi in javne objave objavljen JAVNI POZIV za sofinanciranje obnove ter vzdrževanja nepremične dedišč

Na sprejemu v Mestni hiši so se danes zbrali najbolj uspešni osnovnošolci občine Lendava, ki zaključujejo devetletko in odlični učenki, ki zaključujeta izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava. 

Do 20. junija 2017 še lahko sodelujete v raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo Celostnih prometnih strategij, ki se izvaja v 64 slovenskih občinah. Njen namen je izboljšati vključevanje javnosti v upravljanje javnih zadev v prihodnje – tako v občinah, kot na državni ravni.