• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Občina Lendava je v novembru predčasno zaključila dela na projektu Sanacije dveh plazišč ob cesti proti Cerkvi Svete trojice. Dela, ki so se izvajala pred in za gornjim pokopališčem so končana, tako da je cesta ponovno odprta za promet.

Konec tedna je v kongresnem centru Zehnerhaus v Bad Radkersburgu v Avstriji potekal kulinarično-vinski sejem „Grenzenlose Genussreise“, na katerem se je Lendava v organizaciji Zavoda za turizem in razvoj Lendava predstavila svoje turistične značilnosti, dogodke, pa tudi kulinariko in vino.

Praznik vina in veselja smo praznovali na poseben način na posebni lokaciji lendavskih gričev – na prizorišču Stolpa Vinarium, katerega ime simbolizira “tržnico vin”.

29. oktobra 2019 je župan Očine Lendava Janez Magyar prejel odstopno izjavo Otta Močneka,  člana občinskega sveta Občine Lendava (Lista SDS) in podžupana Občine Lendava.

Ob dnevu reformacije, ki je v Sloveniji državni praznik in dela prost dan, obeležujemo rojstvo slovenskega knjižnega jezika in obujamo spomin na versko, politično in kulturno gibanje v 16. stoletju.

Predstavniki veteranskih, borčevskih in izgnanskih organizacij so se ob dnevu spomina na mrtve skupaj z županom in podžupanoma Občine Lendava poklonili žrtvam druge svetovne vojne in povojnega obdobja.

V ponedeljek, 28. oktobra 2019, prav na dan praznika Občine Lendava, se je v prostorih sejne dvorane Občine Lendava v organizaciji Knjižnice – Kulturnega centra odvila spominka konferenca ob 130-letnici izida prvega lendavskega časopisa Alsó-Lendvai Hiradó /Dolnjelendavske novice.

Danes zvečer se je v gledališki in koncertni dvorani odvila slovesnost ob 23. prazniku Občine Lendava, na kateri so bila podeljena občinska priznanja.

Ob praznovanju občinskega praznika vas vljudno vabimo na osrednjo slovesnost s podelitvijo priznanj v petek, 25. oktobra 2019, ob 18. uri v Gledališko in koncertno dvorano Lendava.

Od 16.  do 19. oktobra v Severni Makedoniji poteka Svetovni kongres podjetništva, na katerem so spregovorili številni strokovnjaki s področja podjetništva in gospodarstva.