• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V občini Lendava se bomo tudi letos z različnimi aktivnostmi vključili v Evropski teden mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom pod geslom »Združimo moči, delimo si prevoz«.

Člani vladne delovne skupine za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča pod vodstvom državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade dr.

Občina Lendava naznanja javno razgrnitev in javno obravnavo dopolnjenega osnutka sprememb prostorskih ureditvenih pogojev za nižinski del občine Lendava.

Potem ko se je NK Maribor uvrstil v prestižno Ligo prvakov, je pravico do nastopa v mladinski ligi prvakov – Uefa Youth League dobila njihova mladinska selekcija, ki bo tekme odigrala v Lendavi.

Na občinski spletni strani je v rubriki Razpisi in javne objave objavljen javni razpis za sofinanciranje mladinskih programov oziroma posameznih mladinskih projektov iz proračuna Občine Lendava v letu 2017.

38. Lendavska trgatev, etnološko-kulinarična prireditev, je svoj vrhunec ponovno dosegla s tradicionalno povorko, na kateri je sodelovalo več kot 800 nastopajočih.

Župan mag. Anton Balažek je izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje v Murski Sobota opozoril na neskladja med ugotovitvami študije požarne ogroženosti in načrtom zaščite in reševanja za skladišče goriv v Industrijski coni.

Agencija RS za okolje je danes obvestila Občino Lendava, da je ugodila njeni zahtevi in pričela s postopkom preverjanja izdanih okoljevarstvenih dovoljenj bioplinarni v Lendavi.

Po sobotnem Bogračfestu se nadaljuje festivalsko dogajanje, ko bo od srede, 30. avgusta do sobote, 2. septembra, med 17. in 22. uro na Mlinski ulici znova delovala kulinarična ulica, kjer bo na voljo ponudba hrane in dobro lendavsko vino v okviru posamičnih društev.

Lendavsko staro mestno jedro je danes gostilo tradicionalno tekmovanje v kuhanju bograča, Bogračfest, ki je v Lendavo na sončno soboto privabil kar 91 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške.