• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V ponedeljek, 19. avgusta, smo v Lendavi obeležili madžarski narodni praznik, obletnico ustanovitve madžarske države v čast kralju Štefanu prvemu. 

V tednu od 19. do 25. avgusta 2019 Lendava vabi na številne zabavne, kulinarične in slavnostne prireditve.

Združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je od leta 2006 slovenski državni praznik, ki ga praznujemo 17. avgusta, na dan ko je pred sto leti jugoslovanska vojska na ljudskem zborovanju v Beltincih oblast predala civilnemu upravitelju.

Župan Občine Lendava Janez Magyar in podžupan dr. Mihael Kasaš sta danes v Mestni hiši sprejela štirikratnega državnega in dvakratnega evropskega prvaka v taekwondoju, Lendavačana Bena Misijo. Čestitala  sta mu za izjeme športne dosežke in mu zaželela vse dobro tudi v prihodnje.

Poletje v Lendavi obeta pester nabor dogodkov tudi ta teden.

Gledališka in koncertna dvorana 

Danes bo ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani na ogled mladinska komedija Super fuzbalistični.

Pred nami je glavna sezona cvetnega prahu pelina in ambrozije, ki imata visok alergeni potencial.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se med dopustom skupaj s sinom Luko znova odpravlja na pot po dolgem in po čez po Sloveniji.

Prihodnjo nedeljo bo v lendavski župniji praznik zlatega jubileja duhovništva domačina Józsefa Bernáda. Ob tej priložnosti bo Občina Lendava zlatomašniku ob 50. obletnici duhovniškega posvečenja podelila spominsko listino za njegov prispevek k razvoju in napredku občine.

Tudi začetek avgusta napoveduje pestro poletno dogajanje v Lendavi.

Danes se bo pričela že 24. mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt in bo trajala vse do 15. septembra.

Evropska organizacija za varstvo rastlin je spodbudila akcijo ozaveščanja javnosti o tveganjih zaradi nekomercialnega vnosa in premeščanja rastlin s potniško prtljago, saj se ljubiteljski gojitelji z mednarodnih potovanj radi vračajo z deli eksotičnih rastlin, iz katerih bi vzgojili nove rastline