• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je minuli konec tedna na 7. tekmovanju mladinskih godb in 37. tekmovanju slovenskih godb nastopilo 8 slovenskih godb.

Na lendavskem gradu smo ob svetovnem dnevu muzejev odprli razstavo umetniških del enega največjih umetnikov vseh časov Salvadorja Dalíja z naslovom Recepti za nesmrtnost.

Dobro sodelovanje med županom mesta Mursko Središče Draženom Srpakom s sosednje Hrvaške in županom Občine Lendava mag. Antonom Balažkom je v preteklosti že večkrat prispevalo k hitrejšemu in učinkovitejšemu reševanju vsakodnevnih težav, s katerimi se srečujejo ljudje ob meji.

Občina Lendava in Galerija-Muzej Lendava sta danes v Mestni hiši pripravila novinarsko konferenco, posvečeno predstavitvi Lokalnega programa za kulturo občine Lendava 2017 – 2025. 

Danes sta  v Mestni hiši župan Občine Arad iz Romunije Gheorghe Falcă in župan Občine Lendava mag. Anton Balažek podpisala listino o sodelovanju, s katerim želimo ustvariti nove priložnosti za povezovanje in poglobiti medsebojno sodelovanje.

Včeraj so se zaključile predčasne volitve za člane sveta Krajevne skupnosti Kot. Volitev se je od skupno 103 volivcev udeležilo 67 volivcev, kar je 65,4 odstotka krajanov.

Iz varnostnih razlogov je Evropska unija uvedla nadzor na mejnih prehodih, ki je povzročil nekaj zastojev in nevšečnosti tudi na mejnem prehodu Petišovci – Mursko Središče.

Z izvajanjem lokalnega programa kulture ter vključevanjem občanov že v fazi njegovega nastajanja odpiramo nove priložnosti za prihodnost naše občine in regije.

Občinski svet je soglasno sprejel Zaključni račun proračuna občine Lendava za leto 2016 s prilogami in Poročilo o realizaciji načrta ravnanja s stvarnim premoženjem ter ugotovil, da je dosežena večina načrtovanih ciljev in razvojnih trendov.

Občinski svet Občine Lendava je na svoji 13. seji, 22. februarja 2017, ob prvi obravnavi predloga Statuta Občine Lendava sprejel predlog župana, da se predlog statuta da v javno obravnavo preko spletne strani občine v trajanju 30 dni. Javna obravnava predloga statuta se je zaključila 29.