• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V Lendavi bo od 23. avgusta do 2. septembra 2017 potekal že tradicionalni, 3. Festival Vinarium, ki že tretje leto združuje najbolj prepoznavne lendavske prireditve.

Uprava RS za zaščito in reševanje je na podlagi Zakona o ukrepih za odpravo posledic pozebe v kmetijski proizvodnji in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode izdala sklep o ocenjevanju škode zaradi posledic pozebe v času med 21. in 22. aprilom 2017.

Temperature bodo danes presegle 35 stopinj Celzija. Še nekoliko bolj vroče bo predvidoma proti koncu tedna, zato dotlej velja velika toplotna obremenitev. Že za danes pa je Agencija za okolje (ARSO) za osrednji in jugovzhodni del države razglasila rdeči alarm oz. najvišjo stopnjo ogroženosti.

Vzpostavlja se nov spletni portal e-tržnica, na katerem lahko lokalni pridelovalci hrane, obrtniki, društva ter druge organizacije promovirajo, oglašujejo in prodajajo svoje izdelke in storitve.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je včeraj  mudila na delovnem obisku v Lendavi. S predstavniki Občine in Civilne iniciative se je pogovarjala o prizadevanjih za zaprtje bioplinarne v Lendavi.

V spremstvu ministrice je bioplinarno v Lendavi danes obiskala tudi glavna državna inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor Dragica Hržica, ki je bioplinarni  izdala odločbo o prepovedi dovoza in predelave odpadkov.

Dosedanja prizadevanja Občine Lendava, pozivi javnosti in včerajšnji sestanki v Ljubljani so dali prve konkretne rezultate.

Zaradi neučinkovitosti pristojnih državnih institucij je župan Občine Lendava zaprosil za posredovanje predsednika Vlade RS Dr. Mira Cerarja ter podpredsednika Karla Erjavca in mag. Dejana Židana.

Občinski svet Občine Lendava je na svoji 16. seji, 13. julija 2017, podaljšal javno razpravo o Lokalnem programu za kulturo 2017 - 2025 v občini Lendava do 31. avgusta 2017 ter poziva strokovno in splošno javnost, da se vključi v njegovo oblikovanje.

Zaključila se je 22. Mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt, na kateri je letos sodelovalo šest umetnikov iz Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije.