• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Občinski svet Občine Lendava je na svoji 13. seji, 22. februarja 2017, ob prvi obravnavi predloga Statuta Občine Lendava sprejel predlog župana, da se predlog statuta da v javno obravnavo preko spletne strani občine v trajanju 30 dni. Javna obravnava predloga statuta se je zaključila 29.

Svetovalec Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji Konstantin Yanovich, predsednik Zveze borcev NOB Lendava Jože Vidič in župan mag. Anton Balažek so včeraj v spremstvu častne straže Slovenske vojske položili cvetje na zgornjem lendavskem pokopališču pri spomeniku padlim ruskim vojakom.

Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi je za gradnjo razglednega stolpa Vinarium Lendava, s katerim smo razširili turistično ponudbo, odstopila parcelo in pristala na rušenje vaškega doma, ki so ga zgradili krajani.

Objavljen je JAVNI POZIV za subvencioniranje dela stroškov nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območjih občine Lendava, kjer ni predvidena izgradnja kanalizacijskega omrežja in so investitorji fizične, pravne osebe ali samostojni podjetniki.