• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

»Nihče ne more učitelja naučiti bolje kot učitelj.«

torek, 4. junij 2019

V soboto je Lendava gostila mednarodno zasedbo učiteljev na izobraževalnem seminarju o poučevanju judovske zgodovine, holokavsta in medverske strpnosti.

V sklopu tridnevnega Centropinega seminarja za učitelje z območja Zahodnega Balkana v Sloveniji  je Dvojezična osnovna šola I Lendava sodelovala pri izvedbi celodnevnega programa, ki ga je podprla tudi Občina Lendava. Obiskali so judovsko pokopališče v Dolgi vasi, v lendavski sinagogi so si ogledali stalno razstavo, udeleženci so prisluhnili predavanju o Judih v Lendavi, pripravili so tržnico idej s predstavitvami uporabe Centropinega gradiva pri pouku in med drugim pripravili tudi učne načrte na osnovi predstavljenih filmov.

S pomočjo intervjujev, zbranih fotografij in drugih dokumentov, je Centropa ustvarila izjemno, prosto dostopno zbirko virov, ki jih številni učitelji uporabljajo pri poučevanju zgodovine, pa tudi drugih predmetov. Ravno zaradi tega so tovrstni seminarji pomembni, saj na njih učitelji učiteljem predstavljajo možnosti uporabe gradiv iz te res bogate zakladnice, zato tudi moto: » Nihče ne more učitelja naučiti bolje kot učitelj.«