• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Akcija "Očistimo Lendavo"

sreda, 10. april 2019

V soboto, 13. aprila 2019, bo v Občini Lendava ob 9. uri na zbirnih mestih v krajevnih skupnostih organizirana prostovoljska okolijska akcija »Očistimo Lendavo«. Akciji se s svojimi aktivnostmi pridružujejo tudi vzgojno-izobraževalni zavodi iz občine.

 

O projektu

S prostovoljskim okoljskim projektom "Očistimo Lendavo" želimo na območju občine Lendava spodbuditi občane, da si v spomladanskem času vzamejo dan za druženje in prostovoljstvo ter naredijo nekaj dobrega za ta kraj. Namen akcije ni le čiščenje, temveč tudi ozaveščanje o ločenem zbiranju odpadkov ter pomenu preprečevanja nastajanja nepotrebnih odpadkov. Z ozaveščanjem in s pravilnim ravnanjem z odpadki bomo na dolgi rok dosegli, da bo teh vedno manj in čistilne akcije kot take sploh ne bodo več potrebne.

Zbirna mesta

Akcija bo potekala po krajevnih skupnostih. Zbirna mesta bodo praviloma pred sedeži krajevnih skupnosti oz. pri vaških domovih. Več o zbirnih mestih po posameznih krajih najdete na tej povezavi.

Občina bo za namen akcije priskrbela in krajevnim skupnostim razdelila vrečke za ločeno zbiranje odpadkov: embalaža, steklo, MKO in nevarni odpadki. Odvoze zbranih odpadkov bo vršilo javno podjetje EKO-PARK d.o.o. Lendava.

Zaključek akcije

Akcija se bo predvidoma končala ob 14. uri, lahko pa tudi prej, če bo dogovorjeno območje očiščeno hitreje.

Pridružite se nam! Naredimo skupaj nekaj dobrega.