• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Sprejem najbolj uspešnih

petek, 14. junij 2019

 Na sprejemu v Mestni hiši so se včeraj zbrali najbolj uspešni osnovnošolci občine Lendava, ki zaključujejo devetletko in odlični učenci, ki zaključujejo nižjo stopnjo izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava.

Tradicionalnega sprejema ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja se je udeležilo 23 učenk in učencev. Trije učenci iz Dvojezične osnovne šole Genterovci, ena učenka iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, iz Dvojezične osnovne šole I Lendava petnajst učenk in učencev ter štirje učenci iz Glasbene šole Lendava.

Ob pomembni življenjski prelomnici je župan Občine Lendava Janez Magyar osnovnošolce pozval, da naj imajo na svoji nadaljnji poti širok pogled in široka obzorja, ker "prav vi, najboljši med najboljšimi, boste sodili med tiste, ki bodo usmerjali poti sveta, v katerem živimo. Živeti pa si želimo v mirnem in strpnem okolju, ki ljudi vzpodbuja v vsem, kar je v njih najboljšega." Mlade je župan povprašal tudi kje bodo nadaljevali šolanje in jih spomin, da: "kamorkoli vas bo pot zanesla, boste ostali Lendavčani tudi vi, saj se to prekrasno mesto vsakemu zasidra globoko v srce." Zahvalil pa se je tudi razrednikom, mentorjem in ravnateljicam za njihovo  prizadevnost, strokovno delo in srčnost.

Zbrane sta nagovorila tudi podžupan dr. Mihael Kasaš in direktorica občinske uprave Aleksandra Kreslim.

V spomin na uspehe, ki so jih nanizali v letih svojega izobraževanja, so učenci poleg slovenskega gledališkega abonmaja, prejeli tudi monografijo Lendavčana Štefana Galiča, vrhunskega umetnika, ki bi letos dopolnil 75 let.

FOTO:Tomaž Galič; več fotografij na www.lendavadanes.si