• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

V Lendavi štart dirke Po Sloveniji

torek, 12. junij 2018

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek v Sloveniji v letu 2018. Med letošnjimi gostiteljicami dirke je tudi občina Lendava, ki bo gostila sam štart dirke, in sicer v sredo, 13. junija, pred Gledališko in koncertno dvorano Lendava ob 13.25.

Gre za jubilejno, 25. izvedbo kolesarske dirke, ki poteka neprekinjeno od leta 1993 (z izjemo leta 1997) in bo trajala pet dni. Trasa prve letošnje etape dirke Po Sloveniji je večinoma ravninska, razen srednjega dela, kjer bodo kolesarji »spoznavali« Goričko. Po startu v Lendavi, trasa pelje kolesarje prvič v zgodovini dirke tudi na Madžarsko. Dobrovnik bo kolesarje pozdravil v prvem delu etape, Gornja Radgona, Ljutomer in Beltinci pa bodo kolesarsko karavano videli v zadnjem delu. Ker je etapa pretežno ravninska, je pričakovan sprint glavnine na ulicah Murske Sobote. Cilj etape bo na Slovenski cesti.

Zapora cest in parkirišč

V torek 12. in sredo, 13. junija 2018, bodo na območju občine Lendava za ves promet kratkotrajno zaprte nekatere ceste in parkirišča; oviran bo predvsem promet na Mlinski ulici. V sredo, 13. junija, od 13. do 15. ure (med samim potekom dirke) bo mobilna zapora prometa na trasi kolesarske dirke od Gledališke in koncertne dvorane Lendava skozi krožišča in staro mestno jedro v smeri proti Madžarski. Trasa kolesarske dirke.

Občanke in občane prosimo za potrpežljivost in razumevanje zaradi zapor v prometu ter vas v sredo vabimo k spremljanju dirke v Lendavi.

Več innformacija o dirki v sporočilu za javnost.