• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Varuhinja človekovih pravic se je seznanila s prizadevanji za zaprtje bioplinarne v Lendavi

sreda, 26. julij 2017

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je včeraj  mudila na delovnem obisku v Lendavi. S predstavniki Občine in Civilne iniciative se je pogovarjala o prizadevanjih za zaprtje bioplinarne v Lendavi.

Varuhinja človekovih pravic ima nalogo, da nadzira funkcioniranje države in državnih institucij. V zadnjih letih posebno pozornost posveča področju okolja, zato jo zanima tudi problematika bioplinarne v Lendavi. Varuhinji in njenim sodelavcem je bila predstavljena skrb in aktivnosti Občine pri ohranjanju čistega okolja. Občina je na področju stanja okolja v zadnjih letih naredila veliko, vendar primeri kot je bioplinrna ta prizadevanja in cilje zasenčijo.

Občina in Civilna iniciativa z razlogom in argumenti vztrajata na zaprtju bioplinarne, ker ta ne izpolnjuje osnovnih okoljskih standardov. Varuhinji je bila predana dokumentacija, ki ji bo v pomoč pri nadzoru delovanja državnih institucij v konkretnem primeru. Občina pa bo oblikovala tudi strokovno ekipo, ki bo ob pomoči zunanjih strokovnjakov spremljala dogajanje in skušala uresničevati cilj doseganja zdravega okolja.