• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V vzgojno izobraževalnih ustanovah ta teden potekajo aktivnosti, ki se navezujejo na Teden otroka. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je »Naše pravice«, izhodišče pa pesem Toneta Pavčka.

Včeraj so se v Hotizi na otvoritveni konferenci zbrali partnerji projekta FRISCO 2.2.

V soboto, 28. septembra 2019, je časopis Novice Svet24 v okviru dogodka Športni Svet na idilični Blejski promenadi podelil priznanja in posebne plakete najbolje ocenjenim občinam po izboru tujih turistov in po izboru bralcev.

Ob evropskem dnevu jezikov, ki ga vsako leto praznujemo 26. septembra, sta Dvojezična osnovna šola I Lendava in Dvojezična srednja šola Lendava v Mestni hiši organizirali prireditev »VEČJEZIČNOST – JEZIKI ŠTEJEJO!«

Občane obveščamo, da bo od 1.10.2019 do vključno 30.10.2019 v prostorih Občine Lendava potekala javna razgrnitev modelov vrednotenja nepremičnin, ki ga je pripravila Geodetska uprava Republike Slovenije.

V petek, 27. septembra, obeležujemo Svetovni dan turizma, katerega namen je spodbujati ozaveščenost mednarodne skupnosti o pomenu turizma in njegove socialne, kulturne, politične in gospodarske vrednosti.

Hrvaška skupnost v Sloveniji in Hrvaško kulturno društvo Pomurje sta v soboto, 21. septembra 2019, pripravili 8. Sabor hrvaške kulture in z osrednjo prireditvijo v Gledališki in koncertni dvorani sklenili tudi Teden hrvaške kulture v Lendavi.

 

Občina Lendava je v okviru projekta Store4HUC, ki se izvaja pod okriljem programa Interreg Central Europe v ponedeljek, 23. septembra 2019, izvedla prvo delavnico na temo učinkovita raba energije v občini Lendava.

Zaradi izvajanja sanacijskih del na dveh plaziščih ob lokalni cesti v Lendavskih goricah, ki vodi od cerkve sv. Katarine proti cerkvi sv. Trojice, velja od 16. septembra popolna zapora ceste, ki bo zaradi trgatev ta vikend preklicana.

Včeraj smo v Lendavi na Glavni ulici v pločnike pred nekdanjimi domovanji treh judovskih družin umestili kamne spotikavce, tlakovce spomina in jih tako na simboličen način vrnili na ulice našega mesta.