• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Uvodna prieditev letošnjega Festivala Vinarium bo tradicionalno XIV. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki bo to soboto, 24. avgusta 2019, na zelenici pred poslopjem bara Drvarnica.

Galerija-Muzej Lendava letos organizira že 47. Mednarodno likovno kolonijo - odlivanje v bron, ki se je začela 19. avgusta in bo trajala vse do 5. septembra 2019. Umetnike, ki ustvarjajo na Mednarodni likovni koloniji - odlivanje v bron in na LindArtu, ki potka že od 1.

Na predvečer evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov je Občina Lendava pripravila spominsko pietetno slovesnost.

Na Policijski postaji Lendava se je župan Janez Magyar včeraj sestal s komandirjem policijske postaje Željkom Križaničem. Tema pogovora je bila sodelovanje med Občino in Policijo pri zagotovljanju čim večje varnosti občanov in varovanju njihovega premoženja.

Na predvečer evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov v četrtek, 22. avgusta 2019, vas Občina Lendava vljudno vabi na spominsko pietetno slovesnost, ki bo potekala v Muzeju meščanstva Lendava ob 18.20.

Ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se v Lendavi v zadnjih letih uveljavlja Festival Vinarium, ki letos prvič združuje dve kulinarični in etnološko prireditev. Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvil med 24. avgustom in 7.

V ponedeljek, 19. avgusta, smo v Lendavi obeležili madžarski narodni praznik, obletnico ustanovitve madžarske države v čast kralju Štefanu prvemu. 

V tednu od 19. do 25. avgusta 2019 Lendava vabi na številne zabavne, kulinarične in slavnostne prireditve.

Združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je od leta 2006 slovenski državni praznik, ki ga praznujemo 17. avgusta, na dan ko je pred sto leti jugoslovanska vojska na ljudskem zborovanju v Beltincih oblast predala civilnemu upravitelju.

Župan Občine Lendava Janez Magyar in podžupan dr. Mihael Kasaš sta danes v Mestni hiši sprejela štirikratnega državnega in dvakratnega evropskega prvaka v taekwondoju, Lendavačana Bena Misijo. Čestitala  sta mu za izjeme športne dosežke in mu zaželela vse dobro tudi v prihodnje.