• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V sosednjem Murskem Središću, s katerim je Občina Lendava letos maja podpisala sporazum o sodelovanju, so ta teden obeležili praznik mesta.

V ledenici pri Treh izvirih bodo vse do 6. januarja 2020 na ogled jaslice. Občina Lendava želi tudi s takšnimi projekti obuditi pozabljene zgodbe in vzpodbuditi k revitalizaciji teh edinstvenih prostorov.

Jutri bo kot večina mest po Sloveniji tudi Lendava zasijala v soju decembrskih luči. Za praznično vzdušje v mestu so tako kot prejšnja leta poskrbeli lendavskih vzgojno-izobraževalni zavodi.

Tiho nas je zapustil častni občan Občine Lendava, izraelski umetnik Dan Reisinger, ki ga javnost pozna predvsem po njegovih grafičnih in oblikovalskih dosežkih.

S prižigom prazničnih luči v mestnem parku 30.

Prejšnji četrtek se je ponovno sestala ožja skupina za pripravo gradiva, s katerim se bo Lendava ob drugih petih kandidatkah (Kranj, Piran, Nova Gorica, Ptuj, Ljubljana) potegovala za ta prestižni naslov.

V sredo, 20. novembra 2019, je Občinski svet na svoji 9. redni seji med drugim obravnaval predlog proračuna občine Lendava za leto 2020 (1. obravnava), predlog odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Lendava (2. obravnava), Predlog odloka o oglaševanju (2.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je včeraj na delovnem obisku gostil ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in madžarskega ministra za inovacije in tehnologijo dr. Lászla Palkovicsa.

Tradicionalni slovenski zajtrk, letos že deveti po vrsti, je eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki poteka vsako leto tretji petek v novembru in so ga obeležili tudi lendavski vzgojno-izobraževalni zavodi.

Občina Lendava je v novembru predčasno zaključila dela na projektu Sanacije dveh plazišč ob cesti proti Cerkvi Svete trojice. Dela, ki so se izvajala pred in za gornjim pokopališčem so končana, tako da je cesta ponovno odprta za promet.