• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Predčasno glasovanje za vse volivce bo potekalo 13., 14. in 15. novembra 2018 na volišču v Mestni hiši Občine Lendava. Volišče za predčasno glasovanje bo odprto od 7. do 19. ure.

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot treh letih od odprtja sprejel 300.000. obiskovalca. Stjepan Križnik je stolp obiskal v okviru sindikalnega izleta Steklarne Rogaška.

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji je pred kratkim praznoval svojo 3. obletnico delovanja in prav kmalu bo zabeležil še okroglo številko obiska. 300.000 obiskovalca pričakujemo jutri, 3. novembra, med 11. in 13. uro.

Ob dnevu reformacije, ki je v Sloveniji državni praznik in dela prost dan, obeležujemo rojstvo slovenskega knjižnega jezika. V času reformacije smo Slovenci dobili prvo knjigo v maternem jeziku in prvo slovensko tiskano knjigo.

Občinska volilna komisija je v skladu z 92. členom Zakona o lokalnih volitvah razpisala naknadne volitve za krajevno skupnost Kapca, Trimlini, Genterovci (volilna enota 2) in Mostje-Banuta. Naknadne volitve so razpisane v nedeljo, 2. decembra 2018.

S polaganjem venca se je vodstvo Občine Lendava v Spominskem parku pri DOŠ I Lendava poklonilo žrtvam druge svetovne vojne in žrtvam rasnega, nacionalnega ter ideološkega fanatizma iz obdobja po drugi svetovni vojni v Lendavi in njeni okolici.

Danes zvečer se je v Gledališki in koncertni dvorani odvila slovesnost ob 22. prazniku Občine Lendava, na kateri so bila podeljena občinska priznanja.

Osrednaja slovesnost in podelitev občinskih priznanj ob 22. prazniku Občine Lendava bo ta četrtek, 25. oktobra, ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

V četrtek, 25. oktobra, in v petek, 26. oktobra 2018, med 7. in 18. uro bo zaradi asfaltiranja popolna zapora Glavne ulice v Čentibi. Zapora je predvidena na odseku med križiščem z Lendavsko cesto in križiščem pri stari šoli z Ulico sv. Urbana.

Na lokalnih volitvah mag. Anton Balažek ne bo kandidiral za župana Občine Lendava. Z listo stranke DeSUS se bo na volitvah potegoval za članstvo v občinskem svetu.