• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Obveščamo vas, da se bodo rekonstrukcijska dela na Glavni ulici v Čentibi in s tem zapora ceste, zaradi uspešne mediacije občinske uprave za položitev optičnega omrežja, izvajala tudi v naslednjem tednu, predvidoma do sobote, 31. oktobra 2020.

V zdravstvenem domu v Lendavi so v ponedeljek, 19. oktobra 2020, pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi.

Cepljenje je brezplačno za vse, ki so vključeni v zdravstveno zavarovanje. Stroški cepljenja bodo kriti iz državnega proračuna.

Občane obveščamo, da akcija zbiranja nevarnih in posebnih odpadkov, ki jo je EKO-PARK Lendava načrtoval za soboto, 24. oktobra 2020, zaradi razglasitve epidemije in uvedenih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, odpade.

Zadnji podatki, ki jih je danes objavil NIJZ, kažejo, da je tudi pomurska statistična regija po 14-dnevni incidenci okuženih s covid-19 pristala na rdečem seznamu; skupaj je rdečih 9 od 12 regij.

Zaradi slabšanja epidemioloških razmer in z namenom omejevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19 je župan Občine Lendava Janez Magyar izdal odredbo o prepovedi zbiranja na zunanjih javnih športnih površinah in prepoved uporabe otroških igrišč z igrali.

Pristojni ministri so danes podrobneje predstavili ukrepe proti epidemiji, ki jih je sinoči sprejela vlada.

Občane obveščamo, da bo od 19. oktobra 2020 do 20.  novembra 2020 delna zapora občinske ceste LK 206041 (cesta ob cerkvi Sv. Katarine proti lendavskim goricam) zaradi obnove ograje ob zemljišču cerkve.

Izvalalec Svit-Zolar d.o.o. je v četrtek, 8. oktobra 2020, ob prisotnosti župana Občine Lendava Janeza Magarya, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Kapca predal podvozje gasilskega vozila.

Slovenski zdravniki specializanti so v anonimni anketi Sveta za izobraževanje Zdravniške zbornice Slovenije ocenili svoje mentorje in ustanove.

V nedeljo, 11. oktobra, so bile v dvorani hotela Union v Ljubljani podeljene nagrade 23. Festivala slovenskega filma. Lendavčan Áron Horváth Botka je za film Delčki prejel vesno za najboljši kratki igrani film.