• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Včeraj se je župan Lendave Janez Magyar v Mestni hiši sestal z dolgoletnim dekanom Fakultete za arhitekturo mag. Petrom Gabrijelčičem in sodelavci podjetja Arhitektura d.o.o., ki pripravljajo projektno dokumentacijo za obnovo in izgradnjo kulturnega centra v starem mestnem jedru Lendave.

Dveletne meritve so potrdile predvidevanja glede nadpovprečne obremenjenosti zraka s cvetnim prahom ambrozije. Nepričakovano so bile visoke obremenitve tudi z alergenim cvetnim prahom ostalih vrst rastlin. Letni seštevek pa je bil v Lendavi skoraj dvakrat večji kot na bližnjih postajah.

Župan Občine Lendava Janez Magyar se je včeraj sestal s predsednikom Gasilske zveze Lendava Srečkom Prendlom in poveljnikom zveze Ivanom Kasnikom ter poveljnikom Gasilskega poveljstva občine Lendava Romeo Galom in poveljnikom civilne zaščite občine Lendava mag. Tiborjem Hebarjem.

Včeraj se je v Mestni hiši župan Janez Magyar srečal z Danielom Zorkom in Igorjem Kövešem iz družbe Slovenski državni gozdovi. Največ pozornosti so v pogovoru namenili pogozdovanju, vzdrževanju gozdnih cest in odkupu lesa za občane.

Včeraj je v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava potekal že 21. pokal borilnih veščin Lendava 2019, ki ga je organiziral Klub borilnih veščin judo Lendava. Tekmovanja v Lendavi se je udeležilo 281 tekmovalcev, ki so zastopali 46. klubov iz devetih držav.

Ob spominskem dnevu Sándorja Szúnyogha so tudi letos podelili priznanja najboljšim mladim literatom. Slovesnost je potekala včeraj popoldan v lendavski sinagogi.

Župan Občine Lendava  Janez Magyar se je danes na ponovoletnem sprejemu sestal z gospodarstveniki, člani občinskega sveta in direktorji javnih zavodov v občini.

Občina Lendava je v sredo, 9. januarja 2019, v zvezi z domnevno nepravilnostjo pri zaposlitvi enega javnega uslužbenca v javnem zavodu KKC Lendava opravila skupen razgovor s predsednico sveta javnega zavoda ter direktorjem.

V skladu z novim Odlokom o turistični taksi v Občini Lendava (Ur. l. št. 48/2018), ki je stopil v veljavo 1.

Predstavniki mesta Pécsa na Madžarskem in njihovih kulturnih institucij so se včeraj v Lendavi sestali z vodstvom Občine Lendava in Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava, s katerim sodelujejo v sklopu evropskega projekta.