• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Objavljamo odgovor župana Občine Lendava mag. Antona Balažka na dopis gospoda Bojana Babiča, v katerem protestira proti postavitvi razstave Mátyás Király v preddverju Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi, ker da ni v duhu dvojezičnosti.

Občina Lendava je objavila Javni poziv za zbiranje informativnih ponudb za najem nepremičnin z možnostjo odkupa v starem mestnem jedru, ki bo odprt do 20. junija 2018.

V Mestni hiši je danes potekal podpis pogodb o študentskem in dijaškem delu v letu 2018, s katerim želi Občina Lendava spodbujati mlade, da se bolj povežejo z lokalnim okoljem in jim omogočiti, da študentsko oz. dijaško delo opravijo doma.

Razgledni stolp Vinarium Lednava je v prvi polovici leta 2018 obiskalo 12 odstotkov več obiskovalcev kot v enakem obdobju leta 2016 in zaradi slabših vremenskih razmer 13 odstotkov manj kot v enakem obdobju lanskega leta.

Na junijski redni seji občinskega sveta je bil imenovan gradbeni odbor za obnovo stare blagovnice, ki je danes na svoji prvi seji potrdil programska izhodišča za pričetek investicije.

Občina Lendava je objavila Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti na področju kmetijstva v letu 2018, ki bo odprt do 5. julija 2018.

Občinski svet je na 21. redni seji potrdil nov odlok o turistični taksi, ki bo začel veljati 1. januarja 2019. Turistična taksa se bo z novim letom dvignila z 1,15 evra na 1.94 evra.

Na 21. redni seji je Občinski svet Občine Lendava potrdil odlok o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju občine Lendava, s katerim se aktualizira varovanje kulturnih spomenikov, ki so ključnega pomena in potrebni posebne pozornosti z vidika varovanja kulturne dediščine.

S slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Lendava smo počastili dan državnosti in obeleži spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija postala neodvisna. Župan mag.

Občina Lendava, Galerija–Muzej Lendava in Knjižnica–Kulturni center Lendava so na novinarski konferenci predstavili koncept in poletni program Poleti v Lendavo, ki bo s številnimi kulturno zabavnimi prireditvami razgibal poletne mesece v mestu in njegovi okolici.