• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Na spletni strani občine je objavljen javni razpis za spodbujanje razvoja gospodarstva v Občini Lendava v letu 2020. Javni razpis v vrednosti 125.000,00 evrov je odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 30. 6. 2020.

Med slovenskimi in madžarskimi oblastmi so v zadnjih tednih potekali intenzivni pogovori o odprtju meje, potem ko so se razmere glede pandemije novega koronavirusa umirile.

V Sloveniji se v nedeljo zaključuje že 21. Nacionalni teden prostovoljstva.

V veliki sejni dvorani mestne hiše so se včeraj na pobudo župana Janeza Magyarja zbrali predstavniki javnih zavodov s področja kulture in turizma ter vse organizacije, ki ključno sooblikujejo poletno dogajanje v občini Lendava.

Domača tržnica bo znova oživila mestno jedro v soboto, 30. maja 2020, med 9. in 13. uro v bližini TIC Lendava.

Razgledni stolp Vinarium Lendava bo od sobote, 23. maja 2020, znova odprt za obiskovalce.

Združeni narodi so na slovensko pobudo 20. maj razglasili za svetovni dan čebel. Tako bomo letos tretje leto zapored praznovali dan, ko se spomnimo na pomen čebel in čebelarstva.

Zaradi sproščanja ukrepov je Občina Lendava od ponedeljka, 18. 5. 2020, spet odprta za poslovanje s strankami.

V spomin na 15. maj 1991, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, praznujemo dan Slovenske vojske.

Občina Lendava je zaradi problematike, povezane z epidemijo COVID-19, na Ministrstvo za finance posredovala pobudo, da bi država v interventni zakonodaji našla možnost, da bi  zavezanci lahko plačali nadomestilo v več mesečnih obrokih, ne le v dveh, kot to določa trenutno veljaven