• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Občina Lendava je objavila Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti na področju kmetijstva v letu 2018 - sofinanciranje stroškov analize vina, ki bo odprt do 30

Danes se pričenja Evropski teden športa, ki se mu pridružuje tudi Lendava. Ob DOŠ I Lendava se bodo od ponedeljka do četrtka zvrstile različne športne aktivnosti, predstavila se bodo tudi športna društva in klubi v občini.

ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ je slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom 2018. Lendava se že vrsto leto pridružuje akciji in tudi letos bomo z različnimi aktivnostmi pozivali k spremembam mobilnostih navad.

Akciji Očistimo Slovenijo se pridružujejo tudi Občina Lendava, Eko-park d.o.o. Lendava in vzgojn-izobraževalni zavodi v občini.

Konec tedna se bodo pričela investicijsko vzdrževalna dela na občinskih cestah vredna nekaj več kot 500.000 evrov, najprej v Lendavskih goricah.

Čas počitniških dni je zamenjal začetek novega vrtčevskega in šolskega leta, ki vsem vedoželjnim in radovednim očem prinaša nova znanja, prijateljstva in tako potrebne izkušnje.

39. Lendavska trgatev je po Bogračfestu postregla še z drugim vrhuncem letošnjega Festivala Vinarium.

Včeraj popoldan je v Mestni hiši potekala javna obravnava dopolnjenega osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Industrijsko cono Lendava in okoljskega poročila.

V Lendavi se je ponovno odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, tradicionalni Bogračfest. V slikovitem mestnem jedru se danes zbralo 84 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

Včeraj zvečer je v Mestni hiši Občine Lendava župan Občine Lendava mag. Anton Balažek z županom Mestne občine Murska Sobota dr.