• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Z 29. marcem je začel veljati Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. To je dodatni ukrep, ki lahko skupaj z drugimi preventivnimi ukrepi še dodatno zmanjša verjetnost prenosa bolezni.

V nedeljo, 29. marca 2020, je iz Avstrije pripotovalo 28 slovenskih državljanov, ki so bili nameščeni v 14-dnevno karanteno v Dolgi vasi pri Lendavi. Ob prihodu so jim bili odvzeti brisi, včeraj pozno zvečer pa so rezultati pokazali, da je med njimi sedem pozitivnih na SARS-CoV-2.

Občina Lendava obvešča vse tiste posameznike s stalnim bivališčem v drugih občinah, ki trenutno bivajo v občini Lendava in nimajo prijavljenega začasnega bivališča, da lahko prijavo uredijo preko spletnega portala eUprava.

Iz avstrijske dežele Tirolske se je včeraj vrnilo 25 občanov Lendave, ki so bili tam zaradi izbruha epidemije nove koronavirusne bolezni v 14-dnevni karanteni.

Od polnoči naprej veljajo poostreni interventni ukrepi glede gibanja v javnem prostoru.

V občini Lendava smo sledili pobudi ministrstva za kmetijstvo in želeli na današnji Domači tržnici podpreti lokalne ponudnike, ki bi ponujali izključno doma pridelano in predelano hrano, in tako poskrbeti tudi za večjo lokalno samoooskrbo.

Na občinski spletni strani smo ob aktualnih vsebinah povezanih z organizacijo dejavnosti v teh izrednih razmerah v naši občini pričeli z objavami v dveh novih rubrikah, ki ju najdete na vstopni strani: Nekaj lepega iz lendavske galerije 

Upravljalec vodovodnega omrežja javno podjetje Eko-park je izdalo navodila za izpiranje vodovodnega omrežja za tiste objekte, ki tudi zaradi trenutnih razmer nekaj časa niso v uporabi.

Čim bolj neovirana lokalna kmetijska pridelava in reja, predelava primarnih kmetijskih proizvodov in nepretrgane verige oskrbe državljanov z lokalno hrano, so ključni dejavniki, da v letošnjem letu ohranimo sedanji nivo samooskrbe s primarnimi kmetijskimi proizvodi, ki je temelj letošnje in priho