• Slovenščina
 • Magyar
 • English
 • Deutsch

FOTOGRAFSKI NATEČAJ “Kaj prosto gibanje pomeni za vas?”

Projektni partnerji projekta »Debata o prihodnosti svoboščin Evropske unije - EU3doms« vas vabijo k sodelovanju na fotografskem in likovnem natečaju.

Projektni partnerji prihajajo iz petih držav; Madžarske, Romunije, Slovenije, Avstrije in Srbije (podrobnejše informacije o projektnih partnerjih so vam na voljo na sledeči povezavi: http://eu3doms.eu/partners/).

Projekt se izvaja pod okriljem programa Evropa za državljane in je sofinanciran s strani EACEA - Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno in kulturo.

 

Opis

Projektni partnerji projekta “Debata o prihodnosti štirih svoboščin Evropske unije – EU3doms” z veseljem objavljamo fotografski in likovni natečaj z naslovom “Kaj prosto gibanje pomeni za vas?”.

Bodite kreativni in osvojite izlet v Eisenstadt (v Avstriji), ogled Vinariuma Lendava na vinsko turistični cesti Lendava, razstavo Salvador Dalija, ki bo na ogled v Galeriji-Muzej Lendava ter knjige Fotografije štirih dežel. Delite svoje poglede in izkušnje skozi fotografsko in likovno ustvarjanje.

Natečaj je odprt za skupino tekmovalcev (največ do 5 članov) starih med 14 in 18 let iz Slovenije. To pomeni, da na natečaju lahko dodelujejo vsi ki ste stari med 14 in 18 let in prihajate iz Slovenije. Zaželeno je, da svoje kreativne prispevke pripravljate v skupini do pet članov.

Časovnica natečaja (podaljšan rok za oddajo kreativnih prispevkov iz 1. marca do 15. marca):

 15. marec 2017 do 0:00       Rok za oddajo del (fotografije, risbe, ilustracije, itd.)

 21. marec 2017                       Obvestilo o rezultatih natečaja za 1., 2., 3. mesto

23. marec 2016  do 0:00       Rok za oddajo veščakov na Facebooku (nagrada publike)

24. marec 2017                        Obvestilo o rezultatih natečaja za nagrado publike

 

Nagrade:

1. mesto:  Izlet v Eisenstadt, Avstrija (dvodnevni izlet z eno nočitvijo) z  možnostjo udeležbe na zaključni konferenci “Debata o prihodnosti štirih svoboščin Evropske unije – projekt EU3doms", na kateri bo sodelovalo 90 predstavnikov iz petih držav; vstopnica za Vinarium Lendava na vinsko turistični cesti, vstopnica za razstavo Salvador Dalija (ki bo na ogled v Galeriji-Muzej Lendava od 18. maja do 31. oktobra 2017), knjigo Fotografij štirih dežel (Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije).

2. in 3. mesto:  Vstopnica za Vinraium Lendava na vinsko turistični cesti Lendava in razstavo del Salvador Dalija (ki bo na ogled v Galeriji-Muzej Lendava od 18. maja do 31. oktobra 2017), knjigo Fotografij štirih dežel (Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije).

Nagrada publike:  Vse prejete fotografije bodo tudi objavljene na Facebook strani projekta (www.facebook.com/eu3doms/). Fotografija, ki bo prejela največ veščakov bo nagrajena s knjigo Fotografije štirih dežel (Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije).

*Dela, ki bodo nagrajena s prvim, drugim in tretjim mestom ter nagrado publike bodo vključena v potujočo projektno razstavo, ki se bo gostila na projektnih dogodkih v Beogradu, Miercurea Ciucu, Nisu, Hévízu, Novem Sadu, Lendavi in Eisenstadtu. Podrobnejše informacije se bodo objavljale sproti na projektni spletni strani ( http://eu3doms.eu/ ).

 

Pogoji sodelovanja:

 • Vsaka skupina sodelujočih lahko odda do največ tri dela (fotografija, risba, ilustracija, itd.).
 • Vsaka skupina sodelujočih lahko odda samo eno prijavo.
 • Vse prijave morajo biti vezane na temo natečaja.
 • Sprejeli bomo samo izvirna dela. Ko je prijava enkrat oddana, velja kot dokončna.
 • V izdelavo del je lahko vključenih več oseb. Da bi se izognili podvajanju, pa lahko dela odda samo ena oseba (tj. vodja skupine oz. korespondenčni avtor). Dela avtorjev bo komisija ocenjevala kot skupinsko delo.
 • Vloge, ki bodo vključevale nasilje, sovraštvo, rasizem, seksizem ali kakšno drugo obliko žalitve ter materiale in/ali izjave, ki kršijo ali kakorkoli posegajo v pravice drugih oz. se obravnavajo kot nezakonite, bodo izločene.
 • Avtorji dovoljujejo prosto uporabo avtorskih del s katerimi se prijavljajo na natečaj.
 • Avtorji si v primeru potovanja (v Sloveniji in/ali po tujini) z namenom udeležbe na projektnih aktivnostih sami uredijo vsa ustrezna in potrebna zavarovanja ter dovoljenja (spremstvo mladoletnih oseb, itd.).

Kako se prijaviti:

Izpolnjeno prijavnico in avtorsko delo (elektronska oblika) pošljite na elektronski naslov: obcina@lendava.si (kot prilogo, ali kot povezavo preko Wetransferja, Dropboxa, itd.)
Izpolnjeno prijavnico in avtorsko delo (elektronska oblika) na CD/DVD-ju pošljite na naslov: Občina Lendava, Glavna ulica 20, 9220 Lendava. Na ovojnico pripišite »za projekt EU3doms«.
Izpolnjeno prijavnico in avtorsko delo (risba, ilustracija ki ni v elektronski obliki) pošljete na naslov: Občina Lendava, Glavna ulica 20, 9220 Lendava. Na ovojnico pripišite »za projekt EU3doms«.

Priponke