• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Nekaj lepega iz zbirke lendavske galerije

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Danes objavljamo delo domačega akademskega kiparja Ferenca Királyja.

 

 

Ferenc Kiraly: Objem, 2011

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Objavljeno delo je na likovni koloniji v Lendavi ustvaril  hrvaški slikar in grafik Željko Hegedušić.

 

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Tokrat objavljamo delo, ki ga je ustvaril umetnik János Németh.

János Németh: Simbol življenja, 1995

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Objavljeno delo je na likovni koloniji v Lendavi ustvaril pomurski akademski slikar Ignac Meden.

 

Ignac Meden: XXXIX, 1984

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Danes objavljamo delo akademskega slikarja rojenega v Lendavi.

Zdenko Huzjan: Potepuški ples, 1978

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Danes objavljamo še eno delo, ki je nastalo  na koloniji v Lendavi..

Rudi Benédik: Pred Lendavo, 2000

 

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Danes objavljamo delo, ki je nastalo na likovni koloniji leta 1992.

Ernő Celeste de Villa: Lendavska ulica, 1992

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Delo slovenskega akademskega slikarja Janeza Kneza, ki ga objavljamo danes, je nastalo na likovni kolonijei leta 1998.

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Danes objavljamo delo prekmurskega slikarja Franca Mesariča.

Franc Mesarič: Okno, 2002

 

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Vsak dan bomo na naši spletni strani objavili eno.