• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Bogračfesta in Lendavske trgatve letos v predvideni razpršeni obliki ne bomo izvedli

petek, 24. julij 2020

Spoštovane občanke in občani občine Lendava!

Po temeljitem premisleku in na podlagi posvetovanja z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, občinskim štabom civilne zaščite in po pogovoru z organizatorji prireditev v okviru Festivala Vinarium, smo sprejeli odločitev, da prireditvi Bogračfest in Lendavske trgatve zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa ne bomo izvedli v razpršeni obliki, kot smo to načrtovali, ko so omejitve o zbiranju ljudi še dovoljevale zbiranje večjih skupin.

Zdravje naših občank in občanov je največja vrednota in verjamem, da je ta odločitev edina odgovorna, saj kljub dodatnim varnostnim ukrepom ne bi mogli zagotoviti dovolj velike varnosti.

Prireditev je tudi organizacijsko in finančno zelo zahteven projekt, zato smo pri odločitvi upoštevali tudi ta ekonomski vidik.

Slovenija je nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021 in in če bodo epidemiološke razmere dovoljevale, se bomo prihodnje leto aktivno vključili tudi v občini Lendava in takrat bo priložnost za druženje in pestro ponudbo za vse, ki bodo bivali v našem kraju. Zato pozivam vse, ki imate predloge za nove vsebine v okviru gastronomske destinacije, da jih posredujete Zavodu za turizem in razvoj Lendava na info@ztr.si.

Prosim, da našo odločitev sprejmete z razumevanjem in želim, da preostali počitniški čas ostanete predvsem zdravi.

Janez Magyar, župan Občine Lendava