• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Napovednik Poleti v Lendavo

ponedeljek, 19. avgust 2019

V tednu od 19. do 25. avgusta 2019 Lendava vabi na številne zabavne, kulinarične in slavnostne prireditve.

Danes, 19. avgusta ob 17.30 uri bo ob prazniku svetega Štefana slavnostna spominska prireditev in polaganje vencev pri spomeniku svetega Štefana na Cerkvenem trgu. Ob 18. uri pa sledi slavnostna Sveta maša v župnijski cerkvi sv. Katarine v Lendavi.

Terasa Centra Bánffy

V ponedeljek 20. uri bo na terasi Centra Bánffy vabljeni na koncert pevke Szeder. Kantavtorica, dobitnica nagrade Junior Artisjus, je na glasbeni trg prodrla leta 2014 z albumom Hab a tetején, označujeta jo glasbena igrivost in raznovrstnost. V petek, 23. 8., pa bo terasa gostila koncert Sound of Lendava – odaLÖKött KÖLtészet. Projekt odaLÖKött KÖLtészet poteka od pomladi leta 2009 na različnih lokalnih dogodkih in festivalih.

Nekdanja DOŠ II Lendava bo prizorišče 47. Mednarodne likovne kolonije "Odlivanje v bron". Galerija-Muzej Lendava v drugi polovici avgusta ponovno gosti mednarodno likovno akademijo »Odlivanje v bron«. Na tradicionalni koloniji, ki jo organizirajo že od leta 1973, se s svojimi stvaritvami in umetniškimi idejami vsako leto predstavijo akademski kiparji različnih držav. Kolonija bo trajala do 5. septembra.

Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava 

Predstava z naslovom Vuka se ne bojim ja Gledališke skupine Pinklec iz sosednje Hrvaške  je nastala po motivu pravljice Trije prašički bratov Grimm. Predstavo si lahko ogledate v sredo, 21. avgusta, traja 45 minut in je namenjena otrokom starejšim od 4. let. V četrtek, 22. avgusta, bo na ogled komedija Popolni tujci režiserja Paola Genoveseja. V petek, 23. avgusta na letni oder prihaja Miškino gledališče s predstavo Zvezdana in Zvonko v cirkusu. Predstava, v kateri je vse mogoče, je namenjena otrokom od 3. leta starosti naprej.

Festival Vinarium

Festival Vinarium je osrednja festivalska prireditev v širši regiji, ki se bo letos odvijala od 24. avgusta do 7. septembra 2019, se začenja v soboto s kulinaričnim dogajanjem, XIV. Mednarodnim tekmovanjem v kuhanju ribje čorbe. Prizorišče tekmovanja v kuhanju ribje čorbe bo, kot že vrsto let, zelenica pred poslopjem bara Drvarnica. Gre za zabavno kulinarično prireditev, v okviru katere lahko obiskovalci poizkusijo tradicionalno jed Panonske nižine ali pa se preizkusijo v kuhanju te jedi. Podrobnejši program prireditve je dostopen tukaj.

Stolp Vinarium

V nedeljo, 25. avgusta 2019 bo na stolpu Vinarium že tretje leto zapored potekala mednarodna športna prireditev 3. Vinarium tek, v sklopu katere se bodo odvijali teki na stolp ter številne brezplačne aktivnosti.

Podrobnejši program si oglejte na www.lendava-lendva.si.

Vljudno vabljeni!