• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Novo sodobno reševalno vozilo za Zdravstveni dom Lendava

četrtek, 30. julij 2020

Občina Lendava se je skupaj z ostalimi občinami - soustanoviteljicami Zdravstvenega doma Lendava prijavila na razpis za sofinanciranje nujnega reševalnega vozila. Ministrstvo za zdravje RS je ta teden sporočilo, da bo sofinanciralo novo reševalno vozilo v višini 73.350,00 evrov, preostala sredstva do nabavne vrednosti, ki znaša 145.561,42 evrov, pa bo zagotovil Zdravstveni dom Lendava.

Direktorica javnega zavoda Zdravstveni dom Lendava Olga Požgai Horvat je razumela posebne razmere, v katerih so se občine iz Upravne enote Lendava znašle zaradi COVID-19 (izpad proračunskih prihodkov in nenačrtovani stroški) in zato bo Zdravstveni dom Lendava prevzel preostali znesek za nabavo reševalnega vozila.

Vozila CitySaver so opisana kot nujna reševalna vozila tipa B, ki slovijo po udobnosti in optimiziranem prostoru za prevoz do pet bolnikov, kar omogoča praktičnost in prilagodljivost. Kompaktna, vendar dinamična oblika zagotavlja veliko dostopnost in odličen izkoristek moči vozila, kar se odraža v nizki porabi. Prilagodljivost vozila CitySaver pride do izraza tudi takrat, ko lahko v nujnih primerih nadomesti celo urgentna vozila. 

Foto: Medicop