• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Občina Lendava odprla svoja vrata

četrtek, 13. februar 2020

Občina Lendava se je priključila akciji ODPRTA VRATA, ki je v številnih občinah po Sloveniji potekala v sredo, 12. februarja 2020. Obiskovalcem Mestne hiše je župan Janez Magyar skupaj s sodelavci predstavil delo in naloge Občine.

Dan odprtih vrat v znamenju številčnega obiska

Občino so v dopoldanskih urah obiskale udeleženke skupin socialne aktivacije, ki so si ogledale občinske prostore ter dobile informacije o delovanju Občine. Otroci lendavskega vrtca so županu preko risbic sporočili, kaj jim je v Lendavi všeč in česa si še želijo. Mestno hišo so si ogledali tudi učenci Dvojezične osnovne šole II Lendava. Učenci 5. razredov Dvojezične osnovne šole I Lendava so županu postavili zanimiva vprašanja, sami so se pa pomerili v kvizu o Lendavi. Srednješolci so v pogovoru z županom in strokovnimi sodelavci Občine izvedeli uporabne informacije o delovanju institucije, njene dejavnosti ter pristojnosti.

V popoldanskih urah so župan Janez Magyar, podžupanja Rozina Nemec, podžupana Igor Kulčar in Ivan Koncut ter direktorica občinske uprave Aleksandra Kreslin vsem zainteresiranim občankam in občanom ter predstavnikom medijev predstavili delovanje in naloge Občine, aktualne in načrtovane investicije ter pomembne projekte ter si vzeli čas za pogovor tudi o drugih, za prebivalce naše občine pomembnih temah.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili dneva odprtih vrat v tako velikem številu, hvala za podporo in sodelovanje.

Foto: Tomaž Galič