• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Pojasnilo glede napačnih interpretacij prisotnosti župana ob zbiranju pripadnikov varde v Lendavi

ponedeljek, 20. januar 2020

Zaradi napačnih in zlonamernih interpretacij prisotnosti župana Občine Lendva Janeza Magyarja ob zbiranju pripadnikov varde v Lendavi, ki so bile objavljene v različnih medijih pojasnjujemo, da je županova prisotnost ob tem dogodku bila izključno v dobrobit in za varnost občanov in ne tako kot to prikazujejo v člankih, ki zavajajo javnost.

Po prejetem telefonskem obvestilu s strani zaskrbljenih občanov, da se na parkirišču blokovskega naselja v Tomšičevi ulici zbirajo uniformirane osebe, se je župan odzval in se na lokaciji želel prepričati, da varnost občanov ni ogrožena.

Ob prihodu na lokacijo je tam bila že policija in župan Občine Lendava je v skladu z osnovnim bontonom vse prisotne le pozdravil in se pozanimal kaj se dogaja. Po prejetih informacijah, je dobil zagotovilo policije, da bo ta v skladu z zakonskimi pristojnostmi opravila svoje delo.

V izogib podobnim neutemeljenim navedbam smo od medijev, ki so objavili nepreverjene informacije, zahtevali objavo popravka in pričakujemo, da delujejo v skaldu s strokovnimi standardi novinarstva in informacije pred objavo preverijo.