• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Poleti v Lendavo: Glasbeni vikend z Niko Zorjan in gostoma BQL ter nastop skupine Hot Club of Lendava

sreda, 10. julij 2019

Prihajajoč vikend bo predvsem glasbeno obarvan. V petek bo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava nastopila Nika Zorjan z gostoma BQL, v soboto pa bomo lahko na terasi Centra Bánffy prisluhnili skupini Hot Club of Lendava.

Petek

Ob 19. uri bo v prostorih Centra Bánffy otvoritev razstave Jánosa Göncza ob 85. obletnici rojstva.

Ob 20. uri pa bo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava nastopila Nika Zorjan z gostoma BQL.

Nika Zorjan je ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk, velja za izjemno vokalistko. Svojo kariero je začela v oddaji Slovenija ima talent. Njena kariera je eksplodirala potem, ko je presenetila z roza pričesko in hkrati začela zapuščino prekmurskega dialekta uporabljati v svojih mainstream hitih. Megahit FEJST POMALE in drugi, so prekmurski dialekt ponesle med mladino po vsej Sloveniji. Z dvema izmed najbolj priljubljenih izvajalcev med mladimi, BQL, pa je postala nerazdružljiva.

BQL sta najbolj popularna brata v pop glasbi, ki vedno privabita množice. Z žur komadi, pop hiti, njunimi uspešnicami, kot so Heart Of Gold, Muza, It's Complicated, Ptica, Peru, Ni predaje, Ni umika, BQL navdušujeta publiko po celotni Sloveniji.

Sobota

Ob 20. uri bo na terasi Centra Bánffy nastopila skupina Hot Club of Lendava.

Gipsy jazz se vrača v Lendavo! Po nekaj letih premora se bodo swing ritmi spet razlegali pod Lendavskimi goricami. »Starima« lokalnima glasbenima mačkonoma Petru Koši (violina) in Luki Cojhterju (kitara) so se v prenovljeni zasedbi pridružili domači mladi up Aljaž Draškovič-Bračun (ritem kitara) ter stari znanec lendavskega občinstva, češki Čakovčan Matěj Petříček (violina). Ritmu bo poveljeval Ljubljančan, a po duši Prekmurec: Tomy Farkaš (kontrabas).