• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Poziv vsem domačim pridelovalcem, gojiteljem, predelovalcem pridelkov, prehranskih izdelkov, hrane, živil in pijač v občini Lendava

četrtek, 23. julij 2020

Eden od ključnih dejavnikov trajnostno naravnane in butične turistične destinacije je kakovostna lokalna ponudba pridelkov, živil in izdelkov. Občina Lendava si prizadeva, da bi se v turistično ponudbo vključilo čim več lokalnih pridelkov in prehranskih izdelkov, tako na ravni direktne prodaje kot tudi dobave ponudnikom nastanitvenih kapacitet, vključno z družbo Thermal Resort Lendava.

Prav slednja je pobudo župana Občine Lendava, Janeza Magyarja, sprejela zelo pozitivno, saj si novi lastnik hotela prizadeva v celotno paleto svojega delovanja vključiti kar največ lokalnih dobrin. Župan in lastnik družbe Thermal Resort Lendava, Dirk Wallenburg, sta se dogovorila, da je vključevanje lokalnih ponudnikov v turistično ponudbo vsestransko koristno.

Občina Lendava je tako pristopila k zbiranju podatkov o lokalnih pridelovalcih in ponudnikih, da bi se le-ti hitro in enostavno povezali s potencialni kupci.

Prijavijo se lahko tudi tisti, ki svojih presežkov še ne prodajajo (specifičnost produkta, manjše količine …) oziroma nimajo za to registrirane dejavnosti. Vabimo vse, ki bi radi prodali viške jagodičevja, zelišč, začimb, čajev, jajc, ekoloških pridelkov/izdelkov, naravne kozmetike, medu, kisa, bučnega olja, mlečnih izdelkov, orehov, maka, lešnikov, sadja, zelenjave, da se vpišejo v bazo podatkov. Poziv je namenjen tudi rejcem živine, vključno z redkimi vrstami, kot so mangalica, škotsko govedo, sivo govedo, ameriški jeleni, ekološko rejena živina in divjačina.

Prijave ponudnikov (kontaktni podatki in vrsta ponudbe) bomo zbirali do 7. avgusta 2020 na telefonski številki 5772 506 oziroma e-mailu: urska.lobnikar@lendava.si.

Seznam lokalnih ponudnikov bo v okviru delovanja (razpršeni Hotel Vinarium, Domača tržnica) in marketinške dejavnosti dostopen tudi Zavodu za turizem in razvoj Lendava, ki si obiskovalcem prizadeva ponuditi lokalno in čim bolj avtentično izkušnjo Lendave.