• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Slovo od srednje šole

petek, 12. julij 2019

Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala slovesna podelitev spričeval zaključnega izpita, poklicne mature in splošne mature dijakom zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava.

Slovesnosti, ki simbolizira tudi formalno slovo zadnjih letnikov od srednje šole se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar.

Ob tej priložnosti je dijakom povedal, da polagamo vanje velike upe in da bo čez nekaj let naša usoda slonela prav na njihovih ramenih ter tudi, da  „ponosni bomo na vas, kjer koli boste, vendar ne pozabite od kod ste krenili na pot. Tisti, ki ostajate v Lendavi in tisti, ki se boste po študiju vanjo vrnili, boste za nas še posebej dragoceni, saj boste svoj kamenček znanja, spretnosti in delovnega elana vstavili v mozaik naše domače skupnosti, v naše skupno dobro. Bodite ponosni na znanje,  še naprej ga bogatite in  uporabite v svojo korist in korist celotne družbe." Prav tako jim je izrekel iskrene čestitke: "Čestitam vsem dijakom zaključnih letnikov za dosežene uspehe na zaključnem izpitu, na poklicni maturi in na splošni maturi ter vam želim veliko uspeha  tudi v prihodnosti".

Splošna matura
Na Dvojezični srednji šoli Lendava je splošno maturo v spomladanskem roku 2019 opravljalo 13 dijakov, pri čemer je uspešno opravilo 12, kar predstavlja 92,3% uspešnost. Najboljši rezultat sta dosegli Noémi Vegi z 29 točkami in Anja Ftičar z 28 točkami od možnih 34.

Poklicna matura
Poklicno maturo je v spomladanskem roku 2019 opravljalo 33 dijakov, in sicer iz petih vzgojno-izobraževalnih programov: Ekonomski tehnik, Strojni tehnik (SSI in PTI), Kemijski tehnik in Tehnik mehatronike. Uspešnost je bila 100 %, saj so vsi dijaki, ki so k maturi pristopili le-to tudi opravili.

Zaključni izpit

Zaključni izpit je v spomladanskem roku opravljalo 25 kandidatov. Vsi kandidati so izpit uspešno opravili: 5 dijakinj v programu Trgovec, 14 dijakov v programu Mehatronik operater, 3 dijaki v programu Gastronomske in hotelske storitve, 3 dijaki v programu Elektrikar. Kristina Süč, dijakinja programa Gastronomske in hotelske storitve, je dosegla maksimalno število 5 točk. Povprečna ocena splošnega uspeha je bila 3,8 točke.

Vir: Spletna stran DSŠ Lendava

Foto: Tomaž Galič