• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Svet županov vodilnih destinacij slovenskega turizma

sreda, 17. januar 2018

Župan mag. Anton Balažek se je na povabilo Slovenske turistične organizacije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo minuli petek udeležil prvega srečanja sveta županov vodilnih destinacij slovenskega turizma v Ljubljani.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je spregovoril o rasti nočitev in prihodkov iz naslova turizma v vodilnih turističnih destinacijah, ki ustvarijo kar približno 98% vseh nočitev v Republiki Sloveniji. Kot ambiciozen, a realno uresničljiv cilj, je minister izpostavil 4 milijarde evrov letnih prihodkov iz naslova izvoza potovanj do leta 2021.

Tudi direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak je izpostavila pomen učinkovitega sodelovanja z občinami in destinacijami in trženje Slovenije kot destinacije za 5 – zvezdična doživetja.

Prisotnost in aktivna udeležba župana Občine Lendava na svetu pričata o nagli rasti pomena Lendave kot turistične destinacije v nacionalnem ter regionalnem pomenu. Razvoj turistične dejavnosti pa najbolje potrjujeta podatka, in sicer obisk na stolpu Vinarium, ki kljub nekoliko skromnejšim napovedim dosega številko 100.000 turistov na leto ter število nočitev v občini, že meseca novembra 2017 smo namreč presegli število nočitev leta 2016 in tako predvidevamo letno rast v višini med 6 – 9 odstotki.

Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo