• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Tradicionalen blagoslov motorjev in otvoritev motoristične sezone

ponedeljek, 13. maj 2019

Preteklo soboto je Moto klub Lindau Lendava organiziral že tradicionalni blagoslov motorjev s katerim domači klub simbolno odpira motoristično sezono ter se tako pridružuje preventivnim akcijam po vsej Sloveniji, s katerimi opozarjajo na svojo aktivno udeležbo v prometu.

Letošnji blagoslov motorjev je bil že deveti po vrsti in velja kot simbol za otvoritev motoristične sezone. Samemu blagoslovu motorjev pod kostanji pri cerkvi sv. Katarine je sledila krožna vožnja ter druženje na lokaciji kluba v Petišovcih.

Prireditev pa ni zgolj družabne narave, temveč se z njo klub pridružuje preventivnim akcijam po Sloveniji, s katerimi motoristi opozarjajo na svojo aktivno udeležbo v prometu. Skupaj s Svetom za vzgojo in preventivo v cestnem prometu tudi čez celo leto organizirajo več izobraževanj in seminarjev na temo varnosti v prometu.

Župan Občine Lendava Janez Magar se je v soboto sestal z motoristi iz Zalaegerszega in predstavniki domačega moto kluba; dogovorili so se za sodelovanje na letošnjem Pomurskem galopu, ki bo 6. julija v Lendavi.