• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Upoštevajmo ukrepe, ravnajmo odgovorno!

petek, 20. november 2020

Spoštovane občanke, spoštovani občani Lendave!

Pred nami so zelo težavni zimski meseci, ko bo zadrževanje v zaprtih prostorih prineslo še več zahtevnih situacij, tako organizacijsko kot tudi psihološko. Strogi ukrepi za zajezitev epidemije so neprijetni in prinašajo na vseh ravneh delovanja življenja veliko nelagodja, ki ni povezano le direktno z boleznijo, temveč splošno zaustavitvijo življenja in njenimi posledicami. Na preizkušnji bomo prav vsi, zato bo potrebno veliko potrpljenja in razumevanja na vseh ravneh.

Da bomo ponovno lahko zaživeli v vsaj približno normalnih okoliščinah, bomo morali v naslednjih tednih in mesecih biti še posebej previdni in v svojih ravnanjih v največji možni meri upoštevati vsa navodila in ukrepe za zajezitev epidemije.

Naj nam nobena žrtev in noben napor ne bosta odveč, predvsem pa vse pozivam, da smo s svojo okolico kar najbolj uvidevni in razumevajoči. Sosed, sodelavec, sorodnik, sošolec, sovaščan, someščan, vsak od nas je del celote, zato bo vsako ravnanje posameznika tudi dejanje za celotno skupnost.  

Prekmurje in z njim tudi naša občina sodi v tem trenutku med najbolj ogrožena območja, zato nas vse pozivam k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju aktualnih vladnih ukrepov!

Janez Magyar, župan