• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Ustanovitev podjetja Lendava 2025

četrtek, 20. februar 2020

Soglasno je občinski svet na včerajšnji seji podprl predlog o pričetku postopka za ustanovitev podjetja za potrebe priprave in izvedbe projekta Evropska prestolnica kulture 2025 in zaradi vzpostavitve pregledne, jasne in transparentne strukture upravljanja in izvajanja projekta.

Podjetje bo neprofitna družba z omejeno odgovornostjo z nazivom Lendava 2025, ki bo namenjena izključno izvedbi projekta, po zaključku le tega pa se bodo rezultati projekta prenesli na obstoječe javne zavode v samem mestu.

Tako želi Občina ponovno izraziti močno željo po pridobitvi naziva EPK 2025 ter namero po kvalitetni pripravi nadgradnje kandidature v drugi fazi izbora, izbirni komisiji pa tako poslati jasen signal, da misli resno s svojo kandidaturo. V kolikor se Občina Lendava ne bo uvrstila v drugi krog, se bo postopek za ustanovitev podjetja Lendava 2025 ustavil, v nasprotnem primeru pa bo občinska uprava pristopila k pripravi dokumentacije za ustanovitev podjetja.

Predstavitev kandidature Lendave pred 10 člansko komisijo, ki bo svojo odločitev o uvrstitvi kandidatov v drugo fazo sporočila predvidoma do konca meseca februarja, bo prihodnji teden, 25. februarja 2020, v Ljubljani.