• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

četrtek, 13. avgust 2020

Na turistični atrakciji stolp Vinarium Lendava se je včeraj zvečer odvila Večerja z razgledom, ki je 30 gostom pričarala vrhunsko doživetje kulinarike in lokalnih vin na 344 metrih nadmorske višine ob razgledu na štiri dežele. Goste večerje z razgledom je tako najprej pričakal pozdrav iz kuhinje pred samim vhodom na stolp, nato pa je na razgledni ploščadi sledil štirihodni meni, ki ga je pripravil kuharski šef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. 

Vsaka miza je ob zaključku triurne večerje prejela tudi fotografijo in darilo Steklarne Rogaška. Danes sledi še ena ponovitev dogodka, ki poteka v organizaciji Zavoda za turizem in razvoj Lendava. Večerja zasleduje idejo prestižnega 5-zvezdničnega doživetja. Želja organizatorja je privabiti ljubitelje vrhunske kulinarike v Lendavo, hkrati pa jim ponuditi kratek odmor, z ogledom številnih znamenitostih in prenočiščem v razpršenem hotelu Vinarium. Vršilec dolžnosti direktorja zavoda Rok Petje poudarja, da so v javnem zavodu zasnovali ekskluzivno kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji, saj želi tudi Lendava v času priprav Slovenije na naziv Evropska gastronomska regija 2021 prispevati k zastavljenim ciljem.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je vesel pozitivnih odzivov na večerjo z razgledom, ki se je pokazala kot uspešna nadgradnja, saj so nove vsebine izrednega pomena za nadaljnji razvoj lokacije in celotne vinsko-turistične ceste: »Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo tudi v neposredni bližini; ta bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij – v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea«, v dolžini okoli 500 metrov.«

Foto: Mediaspeed