Glavna ulica 20
9220 Lendava/Lendva
Projekt Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021 je usmerjen v povečevanje kakovosti življenja. Vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije. Krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnimi okolji oziroma kulturami.
V sklopu aktivnosti, ki se navezujejo na projekt Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021, je Turistična zveza Lendava vabi v okviru kulinaričnega projekta Okusi Lendave v petek, 5. marca 2021, organizirala delavnico na temo ''Kako pripraviti tradicionalne jedi na moderen način''.
Delavnico je izvajal Matej Fišer, med drugim avtor Tradicionalne prekmurske kuharice. Predavatelj je s seboj pripeljal dva izjemna prekmurska kuharja, Boštjana Lačna in Tadeja Raščana. Na delavnici so udeleženci skupaj s predavatelji prišli do novih idej, na kakšen način bi lahko tradicionalne jedi pripravili in postregli na drugačen, inovativen način.
Delavnice se je udeležilo devet lokalnih gostincev, ki so na delavnici predstavili različne tradicionalne jedi, ki bi jih letošnjo sezono svojim gostom ponudili s kreativnim navdihom. Predavatelj in kuharja so gostincem svetovali pri načinu priprave želenih jedi, povedali nekaj namigov in predstavili svoje ideje.
Po končani delavnici so se vsi prisotni strinjali, da v občini Lendava premoremo pestro paleto kulinarične ponudbe, ki se bo v sklopu projekta Okusi Lendave, še bolj izpopolnila, Zavod za turizem in razvoj Lendava pa bo poskrbel za celovito promocijo pod skupno blagovno znamko.